HUNGARY/BUDAPEST

Hogyan válasszak cipőt?

Hogyan válsszak cipőt?

Senkinek nem tökéletesen egyforma a két lába és ez lehet jelentős mértékű is. Előfordulnak a lábakon kialakult problémás részek, amik begyulladhatnak és túlérzékenyé válnak. A nem megfelelő cipő fokozza ezeket a bajokat, ezért figyeljünk oda ,hogy mit és hol vásárolunk.

Mire érdemes figyelni cipő vásárláskor?

Véleményünk szerint a cipő felsőrésze legyen színbőr, a bélés bio kikészítésű. A talp nem túl merev és ne csússzon, a betét párnázott, bőrtalp esetén legyen vízálló taposó a talpközépen. A színbőr adja a tartósságot, a bélés kikészítése a komfort érzetet, a többiek a kellemes „járhatóságot”. Esztétikai és sarokmagasság szempontból válasszon ízlése szerint, de jó tudni, hogy utóbbi csökkentésével nem mindig lesz kényelmesebb egy lábbeli!
A kényelmetlenség, az instabilitás oka sokszor a talpszerkezetbe, szabás, vagy kaptafa formában kereshető. Mindig mindkét cipőt próbálja fel és járjon benne! Töltsön néhány percet a cipőbe, hogy az elkezdjen „dolgozni” tegyen legalább néhány lépést benne és figyelje meg!A sarokívbe feküdjön bele a sarka, lépésnél ne „kottyanjon” hanem stabilan a helyén álljon, ugyanakkor ne vágjon bele, nem szorítsa a sarkunkat, A keletkező természetes ”lépésránc” belülről ne legyen érezhető a, lábujjainkat nem préselje össze a felsőrész és nem vágjon bele a széle a lábfejünkbe. Soha ne érjen a cipő végéig a leghosszabb lábujjunk se. Ha esetleg van bütykünk, azt ne préselje befelé, és ne kelljen a cipőt a lábujjainkkal megtartani, hogy le ne essen. Kis idő múltával ne „égjen” a lábunk a cipőbe.
A problémák jelentkezésekor egy profi cipőbolt szinte minden kérdésben tud megoldást ajánlani, rendelkezésre állnak a gépek és eszközök hogy a szükséges alakításokat elvégezzék. A jó cipő az aminél nem érezzük, hogy a lábunkon van!
A cipő nem minden a tulajdonságát tudja egy laikus megállapítani és átlagos helyeken az eladó sem tud segíteni. Viszont ha már egyszer sikerült megvenni álmaink cipőjét, akkor érdemes oda vissza menni! Egy tisztességes helyen a termék árába tükröződnie kell a minőségnek. Hogy melyik a tisztességes hely azt először nem igen tudjuk, de talán érdemes megnézni, hogy az az üzlet mióta van ott!